Ropogósra sült, sós gofri medvehagymával: vacsorára is tökéletes
Sósan is süthetsz gofrit túróval és medvehagymával a tésztájában.
A gofri nem csak édesen, hanem sós változatban, medvehagymával és túróval kikeverve is fantasztikus. Tökéletes választás reggelire, vacsorára, de akár a vendégeidet is elkápráztathatod vele. Ha pedig valamilyen újfajta receptet is kipróbálnál, készíts jópofa buborékgofrit!
Medvehagymás gofri
Hozzávalók 8 darabhoz
- 25 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 dl víz
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A villával áttört túrót keverd ki a tojásokkal. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sóval és a sütőporral, és a vízzel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. A medvehagymát mosd meg, aprítsd fel, és keverd ezt is a masszához.
A gofrisütőt forrósítsd fel, és merőkanállal tegyél bele egy adag tésztát. Darabonként négy-öt perc alatt - vagy amennyit ír a készülék használati utasítása - süsd ki őket. Nézz utána annak is, hogy a gofrisütődet használat előtt ki kell-e olajozni. A kisütött, ropogós gofrikat frissen fogyaszd.
Ha van kedved, a klasszikus liege-i vajas gofri elkészítését is próbáld meg.
Isteni belga gofri házilag: a liège-i recept foszlós vajas tésztával készül
A sok vaj és a jégcukor a belga gofri titka, előbbitől nagyon puha lesz a tészta, utóbbitól pedig ropog a külseje.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció