Mozzarellás-paradicsomos pulykamell

Mediterrán ebéd

A pulykamell, a sajt és a paradicsom egyvelege igazi nyári fogás, amit a szabadban is készíthetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mozzarella bármilyen húsos fogás remek kiegészítője, a paradicsommal pedig különösen jól mutat az ételen, emellett nagyon finom is.

Kerti grillezések alkalmával is elkészítheted ezt a fogást, akkor érdemes kicsit bonyolítani, a paradicsomot és a sajtot külön grillezni, és csak együtt tálalni.

Paradicsomos-mozzarellás pulykamell

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell
  • 3-4 db paradicsom
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A pulykamellet először vágd nagyjából egyforma méretű darabokra, sózd be, majd egy csészényi olajba törd bele a fokhagymát, adj hozzá bazsalikomot, kenegesd be vele a pulykát jó alaposan, és hagyd így állni pár órát vagy akár egy egész éjszakát. Ha már úgy érzed, hogy eleget állt, végy elő egy serpenyőt, és pirítsd át a szeleteket.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Vágd karikákra a paradicsomot - nyugodtan vágj vastagabb szeleteket - és egyenletes darabokra a sajtot, halmozd a pirított pulykaszeletekre és közéjük, helyezd el egy tepsiben, és már mehet is az egész a sütőbe. Körülbelül 15 perc alatt teljesen elkészül, salátával vagy akár magában is fogyaszthatod.

Még több húsos recept!

Ha szereted a fűszeres-húsos fogásokat, nézz be képgalériánkba ötletért!

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük