Mozzarellás-paradicsomos pulykamell
A pulykamell, a sajt és a paradicsom egyvelege igazi nyári fogás, amit a szabadban is készíthetsz.
A mozzarella bármilyen húsos fogás remek kiegészítője, a paradicsommal pedig különösen jól mutat az ételen, emellett nagyon finom is.
Kerti grillezések alkalmával is elkészítheted ezt a fogást, akkor érdemes kicsit bonyolítani, a paradicsomot és a sajtot külön grillezni, és csak együtt tálalni.
Paradicsomos-mozzarellás pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 3-4 db paradicsom
- 15 dkg mozzarella sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A pulykamellet először vágd nagyjából egyforma méretű darabokra, sózd be, majd egy csészényi olajba törd bele a fokhagymát, adj hozzá bazsalikomot, kenegesd be vele a pulykát jó alaposan, és hagyd így állni pár órát vagy akár egy egész éjszakát. Ha már úgy érzed, hogy eleget állt, végy elő egy serpenyőt, és pirítsd át a szeleteket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Vágd karikákra a paradicsomot - nyugodtan vágj vastagabb szeleteket - és egyenletes darabokra a sajtot, halmozd a pirított pulykaszeletekre és közéjük, helyezd el egy tepsiben, és már mehet is az egész a sütőbe. Körülbelül 15 perc alatt teljesen elkészül, salátával vagy akár magában is fogyaszthatod.
Még több húsos recept!
Ha szereted a fűszeres-húsos fogásokat, nézz be képgalériánkba ötletért!