Mediterrán Hasselback-csirkemell: friss zöldségek kerülnek a zsebekbe

Készítsd el a Hasselback-csirkemellet mediterrán fűszerezéssel, a zsebekben pedig sok friss zöldséggel!

Mediterrán Hasselback-csirkemell: friss zöldségek kerülnek a zsebekbe
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Hasselback módra készített hús vagy zöldség lényege, hogy a tetejébe éles késsel mélyedéseket vájsz, és ezeket a zsebeket töltöd meg mindenféle finomsággal. A mediterrán módra készült Hasselback-csirkét elkészítés előtt tartsd fűszeres pácban, majd töltsd meg friss zöldségekkel, gyümölcsökkel!

Mediterrán Hasselback-csirkemell

Hozzávalók

  • 10 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db egész filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 db citrom
  • 1 db nagy paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál friss kapor
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 0.5 lila hagyma
  • bors
  • szeletelt mozzarella a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a citromlével, az aprított kaporral, a bazsalikommal és az oregánóval. A csirkemelleket vágd ketté, így négy darabot kapsz. Mindegyik tetejét vagdosd be mélyen éles késsel, forgasd meg őket a fűszeres pácban, és tartsd a hűtőben legalább egy órát. 

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A citromot, a cukkinit, a paradicsomot, a fetát és a lila hagymát szeleteld fel. Vedd ki a húst a hűtőből, oszd el a tölteléket a zsebekben, majd helyezd őket tepsibe. A tetejüket fedd le mozzarellaszeletekkel, és alufóliával letakarva told a sütőbe 45 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Nem csak húst készíthetsz ilyen módon - a Hasselback-édesburgonyát fűszeres vaj koronázza meg.

Ezt is szeretjük