Ínyenc, mediterrán csirkepaprikás: az olaszok így készítik
Ha máshogy is kipróbálnád a csirkepaprikást, mint ahogy eddig készítetted, kövesd az olaszok bevált receptjét.

A Pollo alla cacciatore, avagy a vadász módra készített csirke az olaszok nagy kedvence. Régen elsősorban vadhús volt az alapja. Rengeteg könnyen beszerezhető finomság kerül bele, és a fűszerezés is nagyon gazdag. Sokféle változata van, ez biztosan ízleni fog. A mediterrán ízek kedvelői rajongani fognak érte. Ugyanazokkal a köretekkel tálalhatod, mint a mi csirkepaprikásunkat.
Mediterrán csirkepaprikás
Hozzávalók 4 személyre
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg gomba
- 3 db paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 dl zöld és fekete olívabogyó vegyesen
- 1.5 dl száraz vörösbor
- 1 db paprika
- 1 db vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 ág bazsalikom
- 40 dkg darabos paradicsomkonzerv
- kakukkfű
- chili
- pirospaprika
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, a vöröshagymát aprítsd fel, a zöldségeket szeleteld fel. Hevíts kevés olívaolajat, rakd bele a húst, és süsd oldalanként négy-négy percig. Vedd ki, majd a visszamaradt olajban dinszteld meg a vöröshagymát, rakd hozzá a paradicsomot, a paprikát, az olajbogyót és a megtisztított, feldarabolt gombát. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, chilivel, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Öntsd fel a borral, majd pár perc múlva rakd vissza a csirkecombokat, és kis lángon párold 40-45 percig. Ha a hús puha, vedd le a tűzről. Tálalás előtt még szórd meg petrezselyemmel.
A mediterrán csirkepaprikás után kínálj igazi olasz desszertet. A krémes tiramisu biztos befutó.