Mediterrán csirkecomb paradicsommal, olívabogyóval sütve: csak rakj mindent a tepsibe
Varázsolj a konyhádba mediterrán hangulatot! Napsütötte vidékek kedvence ez az olívabogyóval és paradicsommal sült, fűszeres csirkecomb.
Az olcsó csirkecombból könnyen extra főfogást készíthetsz, csak turbózd fel néhány izgalmas hozzávalóval. Az olívabogyó és a paradicsom nyáron mindig remek választás. A bornak köszönhetően a hús pedig még omlósabb, zamatosabb lesz.
Mediterrán csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg olívabogyó
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, öblítsd le, és törölgesd szárazra. Dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha van egy kis időd, pihentesd a hűtőben, hogy a fűszerek jól átjárják.
Egy tepsibe vagy tűzálló tálba önts olívaolajat, rakd bele a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, a combokat, a paradicsomokat, az olívabogyót, a rozmaringot, és öntsd fel a borral. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon párold puhára körülbelül 40-45 perc alatt. Közben locsolgasd a borral. A végén vedd le a fóliát, hogy a hús megpiruljon.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció