Mediterrán csirkecomb paradicsommal, olívabogyóval sütve: csak rakj mindent a tepsibe

Varázsolj a konyhádba mediterrán hangulatot! Napsütötte vidékek kedvence ez az olívabogyóval és paradicsommal sült, fűszeres csirkecomb.

olivas-paradicsomos-csirkecomb
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olcsó csirkecombból könnyen extra főfogást készíthetsz, csak turbózd fel néhány izgalmas hozzávalóval. Az olívabogyó és a paradicsom nyáron mindig remek választás. A bornak köszönhetően a hús pedig még omlósabb, zamatosabb lesz.  

Mediterrán csirkecomb receptje

Hozzávalók

  • 6 db csirkecomb
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 15 dkg olívabogyó
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítsd meg, öblítsd le, és törölgesd szárazra. Dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha van egy kis időd, pihentesd a hűtőben, hogy a fűszerek jól átjárják.

Egy tepsibe vagy tűzálló tálba önts olívaolajat, rakd bele a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, a combokat, a paradicsomokat, az olívabogyót, a rozmaringot, és öntsd fel a borral. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon párold puhára körülbelül 40-45 perc alatt. Közben locsolgasd a borral. A végén vedd le a fóliát, hogy a hús megpiruljon. 
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük