Mediterrán csirkecomb paradicsommal, olívabogyóval sütve: csak rakj mindent a tepsibe
Varázsolj a konyhádba mediterrán hangulatot! Napsütötte vidékek kedvence ez az olívabogyóval és paradicsommal sült, fűszeres csirkecomb.
Az olcsó csirkecombból könnyen extra főfogást készíthetsz, csak turbózd fel néhány izgalmas hozzávalóval. Az olívabogyó és a paradicsom nyáron mindig remek választás. A bornak köszönhetően a hús pedig még omlósabb, zamatosabb lesz.
Mediterrán csirkecomb receptje
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 20 dkg koktélparadicsom
- 15 dkg olívabogyó
- 2 dl fehérbor
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat tisztítsd meg, öblítsd le, és törölgesd szárazra. Dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel. Ha van egy kis időd, pihentesd a hűtőben, hogy a fűszerek jól átjárják.
Egy tepsibe vagy tűzálló tálba önts olívaolajat, rakd bele a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, a combokat, a paradicsomokat, az olívabogyót, a rozmaringot, és öntsd fel a borral. Fedd le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon párold puhára körülbelül 40-45 perc alatt. Közben locsolgasd a borral. A végén vedd le a fóliát, hogy a hús megpiruljon.
Az egytepsis citromos csirkecomb különleges és fenséges, összedobni viszont egyszerű.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept