Ragacsos, mázas csirke: szárnyból és combból is készítheted

A rozsdavörösre sült, pikáns mázas csirkében az édes, a sós és a csípős ízek jól kiegészítik egymást.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A gyorséttermek egyik kedvence a chilivel, mézzel bolondított, mázas csirke. Nemcsak ebédre népszerű, jó választás filmnézéshez, és baráti összejöveteleken is osztatlan sikert arathatsz vele. Készítheted szárnyból, combból, de a legjobb, ha vegyesen pakolod a húst a sütőbe. Kívül jó ropogós lesz, belül pedig omlós. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst!

mazas-csirke

Mázas csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny vagy csirkecomb
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 mokkáskanál chili por
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz keverd össze a préselt fokhagymát az olajjal és a chilivel. Rakd hozzá a szójaszószt, a mézet és a paradicsompürét. A húst tisztítsd meg, mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Dörzsöld bele a sót, majd a fűszeres keveréket. A tálat fedd le, és pácold legalább négy órán keresztül, de még jobb, ha egész éjszakán át hagyod a mézes keverékben. 
 

Sütés előtt közvetlenül rendezd a húst egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le a maradék szósszal, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 10 perc alatt.

mazas-csirke-recept

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük