Ragacsos, mázas csirke: szárnyból és combból is készítheted
A rozsdavörösre sült, pikáns mázas csirkében az édes, a sós és a csípős ízek jól kiegészítik egymást.
A gyorséttermek egyik kedvence a chilivel, mézzel bolondított, mázas csirke. Nemcsak ebédre népszerű, jó választás filmnézéshez, és baráti összejöveteleken is osztatlan sikert arathatsz vele. Készítheted szárnyból, combból, de a legjobb, ha vegyesen pakolod a húst a sütőbe. Kívül jó ropogós lesz, belül pedig omlós. Feltétlenül kínálj hozzá mártogatóst!
Mázas csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkeszárny vagy csirkecomb
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 mokkáskanál chili por
- só
Elkészítés:
A páchoz keverd össze a préselt fokhagymát az olajjal és a chilivel. Rakd hozzá a szójaszószt, a mézet és a paradicsompürét. A húst tisztítsd meg, mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Dörzsöld bele a sót, majd a fűszeres keveréket. A tálat fedd le, és pácold legalább négy órán keresztül, de még jobb, ha egész éjszakán át hagyod a mézes keverékben.
Sütés előtt közvetlenül rendezd a húst egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd le a maradék szósszal, fedd le fóliával, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 10 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció