Selymes, mascarponés borsókrémleves: fél óra sem kell hozzá

Nem tejszínes, de még csak nem is tejfölös, az üde borsóleves mascarponéval is fantasztikusan krémes lesz.

Mascarponés borsókrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Élénk színével, csodás ízével igazán csábító ez a különleges borsókrémleves. Üde, laktató, sőt, tartalmasabbá teheted még pirított baconnel és kenyérkockával, amit előtte fűszeres olívaolajjal meg is locsolhatsz. Melegebb napokon akár behűtve is fogyaszthatod. 

Mascarponés borsókrémleves

Hozzávalók

  • 50 dkg borsó
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg, add hozzá a borsót, majd kevergetve párold pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, sózd és borsozd. Rakd hozzá a petrezselymet és a bazsalikomot is. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Ha szereted, hagyhatsz benne egészben is borsószemeket. Keverd hozzá a mascarponét, és rottyantsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
A borsóból isteni krémet is készíthetsz. Mentával még jobb lesz. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük