Selymes, mascarponés borsókrémleves: fél óra sem kell hozzá
Nem tejszínes, de még csak nem is tejfölös, az üde borsóleves mascarponéval is fantasztikusan krémes lesz.

mascarpones-borsoleves
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Élénk színével, csodás ízével igazán csábító ez a különleges borsókrémleves. Üde, laktató, sőt, tartalmasabbá teheted még pirított baconnel és kenyérkockával, amit előtte fűszeres olívaolajjal meg is locsolhatsz. Melegebb napokon akár behűtve is fogyaszthatod. 

Mascarponés borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg borsó
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olívaolajon dinszteld meg, add hozzá a borsót, majd kevergetve párold pár percig. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, sózd és borsozd. Rakd hozzá a petrezselymet és a bazsalikomot is. Főzd puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Ha szereted, hagyhatsz benne egészben is borsószemeket. Keverd hozzá a mascarponét, és rottyantsd össze. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert.
A borsóból isteni krémet is készíthetsz. Mentával még jobb lesz. 

Kép: Getty Images.

Ezt is szeretjük