A márványos piskóta receptje
Így lesz szép, nemcsak finom!
A márványos piskóta pofonegyszerű, ám annál látványosabb édesség, készítsd el!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Piskótát készíteni gyerekjáték, márpedig, ahogyan a neve is mutatja, ez is az, csak van benne egy kis csavar.

Dió helyett használhatsz mogyorót vagy mandulát is, ha azt jobban szereted, a kiválasztott gyümölcs pedig gyakorlatilag bármi lehet.

Márványos piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanálnyi liszt
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • 1 kiskanálnyi sütőpor - vagy szódabikarbóna
  • 1 csapott evőkanálnyi holland kakaópor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 bő maréknyi magozott cseresznye, meggy, vagy málna
  • 1 csipetnyi só

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Roppant egyszerű dolgod lesz. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket verd kemény habbá a csipetnyi só társaságában, majd tedd félre. A sárgájákat keverd simára a cukorral, majd amikor már egyáltalán nem rocog, szitáld hozzá a lisztet és a szódabikarbónát.

Ezután óvatosan, hogy ne törjön, keverd hozzájuk a habbá vert fehérjét is. Ha mindezzel megvagy, oszd két egyenlő részre a masszát. Az egyik feléhez keverd hozzá a kakaóport, a másikhoz pedig a darált diót.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rétegeld bele a világosabb masszát, majd öntsd a tetejére a sötétebbet, és egy fakanál nyelével keverd márványosra őket. A kiválasztott gyümölccsel szórd meg az egészet, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre 25-30 perc alatt. 

A képet köszönjük a Gasztropajti blognak!

Még több roppant egyszerű sütemény

Nem kell túlbonyolítani az édességeket sem.

Ezt is szeretjük