Marhahúsos lasagne

Temérdek sajttal

A több réteg tészta, a paradicsomos darált hús és a lágy sajt triója olyan ízorgiát nyújt, aminek kevesen tudnak ellenállni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A görög felmenőkkel rendelkező, ám manapság 100%-ig az olaszoknak tulajdonított rétegelt húsos tészta az egész világot meghódította már, és ezt az útját továbbra is folytatja.

A temérdek összetevőből álló ételek nagy előnye, hogy remekül variálhatóak, keresd meg a saját ízvilágodhoz legközelebb álló verziót!

Marhahúsos lasagne

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg ricotta sajt
  • 20 dkg enyhén csípős kolbász, ledarálva
  • 20 dkg reszelt parmezán és trappista sajt vegyesen
  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 12 lasagnelap
  • 6 dl paradicsomlé
  • 5 dkg cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 levél bazsalikom
  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 0,5 teáskanálnyi kömény
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Három óra.

Elkészítés menete:

A hosszú elkészítési idő ne riasszon el, a folyamat nem nehéz, csak sokáig tart. A hagymát kockázd fel, majd egy mélyebb serpenyőben, némi olajon kezdd el pirítani, majd ha már kellőképp üveges lett, add hozzá a fokhagymát, a kolbászt és a marhahúst is, és így együtt pirítsd őket. Ha már egy kicsit elszíneződött a hús, add mellé a paradicsomot, hámozott és passzírozott formájában egyaránt, egészítsd ki két deci vízzel, kevergesd, és add hozzá az összes fűszert - köményt, petrezselymet - ebből hagyj legalább egy pár szálat -, paradicsomot, sót és borsot is, ízlésednek megfelelően, a cukrot ki ne hagyd!

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ha minden bent van, fedd le, és kis lángon lassan főzd nagyjából egy órán át. Enyhén sós vízben főzd meg a tésztalapokat. A ricottát keverd el a tojással, némi petrezselyemmel és egy csipet sóval. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd végy elő egy tűzálló tálat, és a már kész húsos szósz egy részét terítsd szét az alján. Erre tegyél négy tésztalapot, azokra kend a ricottás keverék felét és a parmezán-trappista reszelék egy részét, majd erre rétegelj ismét a húsos szószból. Ugyanezt ismételd meg még egyszer, majd fedd le a maradék tésztával, és végül, ha még maradt a szószból, azt tedd rá, és szórd meg az egészet sajttal. Ezután fedd le a tálat úgy, hogy a sajt ne érjen a fedőhöz, told be a sütőbe, süsd lefedve 25 percig, majd újabb 25 percig fedetlenül, ezután elkészült a remekmű.

Szereted a szaftos sült húsokat, mindened egy finom pörkölt? Vagy épp ellenkezőleg, inkább a zöldséges ételeket részesíted előnyben?
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra!

Isteni vacsorák olasz módra

Ha valaki, akkor az olaszok biztosan tudják, mit érdemes készíteni egy nehéz nap után, vagy egy nagyobb vendégseregnek, nézd meg képgalériánkban, mit is ajánlanak!

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük