Csodás marcipán házilag: tapasztalt cukrászok trükkjeivel
A házi marcipán sokkal olcsóbb, mint a bolti, és mindig jól jön sütéskor, bonbon készítésekor.

Csodás marcipán házilag: tapasztalt cukrászok trükkjeivel
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Csodás úszó virágok az esküvőn: látványos dekoráció a vacsoraasztalra »

A legjobb szemüvegkeret az arcformádhoz - Így állapítsd meg, melyik illik hozzád! »

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marcipán nem más, mint hámozott mandulából és cukorszirupból készült massza. Nem kell ahhoz cukrásznak lenned, hogy a tiéd is jól sikerüljön. A házi marcipán is tökéletes sütik, torták burkolására, különböző figurák készítésére. A profik szerint az az egyik legfontosabb, hogy a lehető legfinomabbra őröld a mandulát. Egy-két csepp keserűmandula-kivonatot is tehetsz bele. 

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandulabél
  • 20 dkg porcukor
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem kaptál hántolt mandulát, akkor rakd lobogó vízbe, és főzd három-négy percig. Ezt követően könnyebben ledörzsölheted a barna héjat. Szárítsd meg a mandulát egy nap alatt, majd daráld le, és rakd hozzá a cukor felét. A másik felét tedd a vízhez, és forrald fel. Fokozatosan adagold a szirupot a mandulához, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükséged az összesre.
 

Előbb kevergesd, majd gyúrd addig, amíg fényessé és könnyen formázhatóvá nem válik. A marcipánt különböző ételfestékekkel, aromákkal ízesítheted, színezheted. Ha nem használod fel rögtön, szorosan fóliázd le. A házi marcipán száraz helyen több hétig is eláll. 

Blog.hu ajánló