Ezzel a recepttel álompuha lesz a linzer: a mandulás tészta szétolvad a szádban
Akkor a legfinomabb a linzer, ha a tésztájába a liszt mellé darált mandula is kerül.

A mandulás linzer puha, omlós, házias édesség, amellyel ma is érdemes megörvendeztetni a családodat vagy a vendégeidet. A vajas tésztalapok közé a hagyományos lekvárnál sűrűbb dzsem kerüljön: ezt megvásárolhatod boltban, vagy elteheted otthon is.
Mandulás linzer
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg dzsem (eper, málna, szeder stb.)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg darált mandula
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Keverd el egy csipet sóval, a cukorral és a darált mandulával, majd morzsold el a felkockázott, hideg vajjal. Gyúrd gyorsan össze, hogy a vaj fel ne olvadjon, majd csavard folpackba, és pihentesd fél órát a hűtőben.
A pihentetési idő után lisztezett deszkán nyújtsd ki 2-3 milliméter vastagra, és szaggass belőle korongokat. A korongok felének a közepét szúrd ki valamilyen formával. Ez lehet csillag, szív, virág, vagy amilyen formád van otthon. Az összes korongot sorakoztasd fel egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokos sütőbe 10 percre.
Amikor elkészültek, a sima korongokat kend meg dzsemmel. Mindegyik tetejére tegyél egy kiszúrt korongot, és nyomd össze.
Pihe-puha tejes buci házilag: édes és sós alapnak is tökéletes
Foszlós és elképesztően puha a tejjel és tejszínnel gyúrt buci tésztája, amely édes és sós reggelik alapja is lehet.
ElolvasomKép: GHI / Novo Images / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!