Narancsos, sárgarépa dzsem

Narancsos, sárgarépa dzsem
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Szuperkönnyű hidratálók fényvédővel: nem lesz zsíros a bőröd »

Lagerfeld után: a Chanel gyönyörűen emlékezett a tervezőre »

A magyar modell gyönyörű menyasszony lenne: mesebeli fotók készültek róla az ausztrál Vogue-nak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez egy télen is elkészíthető, nagyon finom és egészséges lekvár. Különösen ajánlom a farsangi fánkhoz! Nekem ebből a mennyiségből 3 üveg lekvár lett!

Narancsos, sárgarépa dzsem

Hozzávalók 12 személyre:

  • 1 kg sárgarépa
  • 50 dkg kristálycukor
  • 2 db citrom
  • 1 rúd vanília
  • 1 fiola narancsaroma
Recept idők

Elkészítés:

A répákat megmossuk, megtisztítjuk. Egyforma, fél cm vastag karikákra vágjuk. Lábosba tesszük, hozzáadjuk a darabokra tört vaníliarudat és a citrom lereszelt, sárga héját. Ráöntünk 2 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, botmixerrel pürésítjük. Közben a cukrot 2 dl vízzel és a citromok kicsavart levével felforraljuk, majd a párolt sárgarépát levével együtt beleforgatjuk. Ezután belekeverjük a narancsaromát, és azonnal, tűzforrón üvegekbe töltjük. Rögtön lekötjük, és 24 órán keresztül száraz gőzben hagyjuk.

Ezt is szeretjük