Omlós mandulás kevert süti - Egy hozzávalótól még puhább lesz a tészta
A mandulás kevert pillekönnyű tésztájú, különleges aromájú, expressz édesség.
![Mandulás kevert süti](https://kep.index.hu/1/0/1943/19434/194343/19434399_ae4ad53658e220604ca70900abdaef70_wm.jpg)
Nem véletlenül népszerűek a kevert sütik az elfoglalt háziasszonyok körében: kevés munkával fantasztikus lesz az eredmény. A megszokott almás, lekváros ízek mellett próbáld ki a mandulás kevert sütit is. A csokis, vajas, krémes édességek után ez igazi felüdülést jelent, hisz egyáltalán nem nehéz. A joghurtot ne hagyd ki a tésztából, attól lesz igazán puha.
Mandulás kevert
Hozzávalók 20 szelethez
- 25 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 6 dkg mandula
- 12 dkg vaj
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál mandulaaroma
- 2 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki a tojással, add hozzá a mandulaaromát, a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, majd forgasd hozzá a sütőporral és darált mandulával mixelt lisztet. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Tedd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Ha szeretnél, a tetejére mandulaforgácsot is szórhatsz.
Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a sütibe egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálalás előtt szeleteld fel, és szórd meg porcukorral, vagy kínálj hozzá öntetet.
![](https://kep.index.hu/1/0/1943/19434/194344/19434421_ee012e4d2dd0bd57020600f4bf325e64_wm.jpg)
Még több recept