Omlós mandulás kevert süti - Egy hozzávalótól még puhább lesz a tészta

A mandulás kevert pillekönnyű tésztájú, különleges aromájú, expressz édesség.

Mandulás kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem véletlenül népszerűek a kevert sütik az elfoglalt háziasszonyok körében: kevés munkával fantasztikus lesz az eredmény. A megszokott almás, lekváros ízek mellett próbáld ki a mandulás kevert sütit is. A csokis, vajas, krémes édességek után ez igazi felüdülést jelent, hisz egyáltalán nem nehéz. A joghurtot ne hagyd ki a tésztából, attól lesz igazán puha.

Mandulás kevert

Hozzávalók 20 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 6 dkg mandula
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál mandulaaroma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat keverd ki a tojással, add hozzá a mandulaaromát, a joghurtot, a cukrot, a vaníliát, majd forgasd hozzá a sütőporral és darált mandulával mixelt lisztet. Dolgozd csomómentesre a tésztát. Tedd vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tepsibe vagy tortaformába. Ha szeretnél, a tetejére mandulaforgácsot is szórhatsz.

Mehet az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. Mielőtt kivennéd, tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a sütibe egy tűt vagy hegyes kést. Ha nem lesz ragacsos, biztosan átsült. Tálalás előtt szeleteld fel, és szórd meg porcukorral, vagy kínálj hozzá öntetet.

Ezt is szeretjük