5 isteni málnás édesség
Itt a málnaszezon! Ne hagyd veszni te se ezt a finom és egészséges gyümölcsöt! Íme néhány recept, amivel büntetlenül élvezheted az ízeket.
Málnakehely
Hozzávalók:
- 0,7 dl tej
- 1 késhegynyi tört vanília
- 1 evőkanál tömény almalé
- 5 dkg málna
- 2 evőkanál túró
A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.
Vaníliafagylalt forró málnával
Hozzávalók:
-
0,4 dl tejszín
-
0,8 dl víz
-
1 tojássárgája
-
1 rúd vanília
-
1 kávéskanál tömény almalé
-
3 evőkanál tejszín
-
10 dkg málna
-
1 evőkanál málnapálinka
A folyékony tejszínt keverd el a vízzel. A tojássárgáját a vaníliarúddal és az almalével együtt keverd a tejszínes vízbe. Vízfürdőn mérsékelt tűzön habverővel verd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, és add a lehűlt krémhez. 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután a málnát és málnapálinkát kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.
Málnajég
Hozzávalók:
-
20 dkg málna
-
10 dkg cukor
-
2 dl író
A hozzávalókat turmixold össze, és 6 órára tedd a fagyasztóba. Újból turmixold össze, vagy fagylaltgépben keverd ki, és újból tedd a fagyasztóba, legalább 12 órára. Ha ehhez az üdítő édességhez mirelit málnát használsz, akkor a fagyasztási idő természetesen lerövidül.
Málnás kosárka
Hozzávalók:
-
9 dkg liszt
-
3 dkg porcukor
-
6 dkg vaj
-
3 tojás
-
citromhéj
-
vaníliás cukor
-
3 dkg málna
-
1 l tej
-
10 dkg pudingpor
-
citromlé
A lisztből, a vajból, a tojásból, a porcukorból, a vaníliás cukorból és a citromhéjból gyúrj tésztát, és készíts belőle linzerkosárkát. A krém elkészítéséhez a málnát, a tejet és a citrom levét keverd el, és gyors keverés mellett add hozzá a pudingport. Az elkészült krémet habzsákból töltsd a kosárkákba, majd díszítsd málnaszemekkel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Málnahab
Hozzávalók:
-
20 dkg málna
-
4 tojásfehérje
-
8 dkg kristálycukor
-
késhegynyi só
10-15 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez tedd hozzá a késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és a málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le.
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves
- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek
- eper
- leves