5 isteni málnás édesség
Itt a málnaszezon! Ne hagyd veszni te se ezt a finom és egészséges gyümölcsöt! Íme néhány recept, amivel büntetlenül élvezheted az ízeket.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Christy Turlington Photoshop nélkül: a 49 éves modell gyönyörűbb, mint 20 éve »

Több mint 80 kiló, de nem rejtegeti az alakját: nőies stílus, gömbölyded idomokon »

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Málnakehely

Hozzávalók:

  • 0,7 dl tej
  • 1 késhegynyi tört vanília
  • 1 evőkanál tömény almalé
  • 5 dkg málna
  • 2 evőkanál túró

A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.

Vaníliafagylalt forró málnával

Hozzávalók:

  • 0,4 dl tejszín
  • 0,8 dl víz
  • 1 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 kávéskanál tömény almalé
  • 3 evőkanál tejszín
  • 10 dkg málna
  • 1 evőkanál málnapálinka

A folyékony tejszínt keverd el a vízzel. A tojássárgáját a vaníliarúddal és az almalével együtt keverd a tejszínes vízbe. Vízfürdőn mérsékelt tűzön habverővel verd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, és add a lehűlt krémhez. 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután a málnát és málnapálinkát kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.

Málnajég

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl író

A hozzávalókat turmixold össze, és 6 órára tedd a fagyasztóba. Újból turmixold össze, vagy fagylaltgépben keverd ki, és újból tedd a fagyasztóba, legalább 12 órára. Ha ehhez az üdítő édességhez mirelit málnát használsz, akkor a fagyasztási idő természetesen lerövidül.

Málnás kosárka

Hozzávalók:

  • 9 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 tojás
  • citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 3 dkg málna
  • 1 l tej
  • 10 dkg pudingpor
  • citromlé

A lisztből, a vajból, a tojásból, a porcukorból, a vaníliás cukorból és a citromhéjból gyúrj tésztát, és készíts belőle linzerkosárkát. A krém elkészítéséhez a málnát, a tejet és a citrom levét keverd el, és gyors keverés mellett add hozzá a pudingport. Az elkészült krémet habzsákból töltsd a kosárkákba, majd díszítsd málnaszemekkel.

Málnahab

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor
  • késhegynyi só

10-15 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez tedd hozzá a késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és a málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le.

Ezt is szeretjük