5 isteni málnás édesség
Itt a málnaszezon! Ne hagyd veszni te se ezt a finom és egészséges gyümölcsöt! Íme néhány recept, amivel büntetlenül élvezheted az ízeket.
Málnakehely
Hozzávalók:
- 0,7 dl tej
- 1 késhegynyi tört vanília
- 1 evőkanál tömény almalé
- 5 dkg málna
- 2 evőkanál túró
A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.
Vaníliafagylalt forró málnával
Hozzávalók:
-
0,4 dl tejszín
-
0,8 dl víz
-
1 tojássárgája
-
1 rúd vanília
-
1 kávéskanál tömény almalé
-
3 evőkanál tejszín
-
10 dkg málna
-
1 evőkanál málnapálinka
A folyékony tejszínt keverd el a vízzel. A tojássárgáját a vaníliarúddal és az almalével együtt keverd a tejszínes vízbe. Vízfürdőn mérsékelt tűzön habverővel verd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, és add a lehűlt krémhez. 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután a málnát és málnapálinkát kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.
Málnajég
Hozzávalók:
-
20 dkg málna
-
10 dkg cukor
-
2 dl író
A hozzávalókat turmixold össze, és 6 órára tedd a fagyasztóba. Újból turmixold össze, vagy fagylaltgépben keverd ki, és újból tedd a fagyasztóba, legalább 12 órára. Ha ehhez az üdítő édességhez mirelit málnát használsz, akkor a fagyasztási idő természetesen lerövidül.
Málnás kosárka
Hozzávalók:
-
9 dkg liszt
-
3 dkg porcukor
-
6 dkg vaj
-
3 tojás
-
citromhéj
-
vaníliás cukor
-
3 dkg málna
-
1 l tej
-
10 dkg pudingpor
-
citromlé
A lisztből, a vajból, a tojásból, a porcukorból, a vaníliás cukorból és a citromhéjból gyúrj tésztát, és készíts belőle linzerkosárkát. A krém elkészítéséhez a málnát, a tejet és a citrom levét keverd el, és gyors keverés mellett add hozzá a pudingport. Az elkészült krémet habzsákból töltsd a kosárkákba, majd díszítsd málnaszemekkel.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Málnahab
Hozzávalók:
-
20 dkg málna
-
4 tojásfehérje
-
8 dkg kristálycukor
-
késhegynyi só
10-15 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez tedd hozzá a késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és a málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le.
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- leves
4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

- szőlő
- barack
Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

- eper
- leves