5 isteni málnás édesség

Itt a málnaszezon! Ne hagyd veszni te se ezt a finom és egészséges gyümölcsöt! Íme néhány recept, amivel büntetlenül élvezheted az ízeket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Málnakehely

Hozzávalók:

  • 0,7 dl tej
  • 1 késhegynyi tört vanília
  • 1 evőkanál tömény almalé
  • 5 dkg málna
  • 2 evőkanál túró

A tejet forrald fel a vaníliával. Add hozzá az almalevet, majd hagyd kissé kihűlni. A málnát mosd meg, keverd el a túróval, és az egészet tedd a tejbe. Töltsd pohárba, a maradék málnával díszítsd fel, és 1-2 órára tedd hideg helyre.

Vaníliafagylalt forró málnával

Hozzávalók:

  • 0,4 dl tejszín
  • 0,8 dl víz
  • 1 tojássárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 kávéskanál tömény almalé
  • 3 evőkanál tejszín
  • 10 dkg málna
  • 1 evőkanál málnapálinka

A folyékony tejszínt keverd el a vízzel. A tojássárgáját a vaníliarúddal és az almalével együtt keverd a tejszínes vízbe. Vízfürdőn mérsékelt tűzön habverővel verd addig, amíg sűrű krémet nem kapsz. Távolítsd el a vaníliarudat, és a krémet hagyd kihűlni. A 3 evőkanál tejszínt verd kemény habbá, és add a lehűlt krémhez. 2-3 óráig fagyaszd a mélyhűtőben. Ezután a málnát és málnapálinkát kis edényben forrósítsd fel, és öntsd a vaníliafagylaltra.

Málnajég

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl író

A hozzávalókat turmixold össze, és 6 órára tedd a fagyasztóba. Újból turmixold össze, vagy fagylaltgépben keverd ki, és újból tedd a fagyasztóba, legalább 12 órára. Ha ehhez az üdítő édességhez mirelit málnát használsz, akkor a fagyasztási idő természetesen lerövidül.

Málnás kosárka

Hozzávalók:

  • 9 dkg liszt
  • 3 dkg porcukor
  • 6 dkg vaj
  • 3 tojás
  • citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 3 dkg málna
  • 1 l tej
  • 10 dkg pudingpor
  • citromlé

A lisztből, a vajból, a tojásból, a porcukorból, a vaníliás cukorból és a citromhéjból gyúrj tésztát, és készíts belőle linzerkosárkát. A krém elkészítéséhez a málnát, a tejet és a citrom levét keverd el, és gyors keverés mellett add hozzá a pudingport. Az elkészült krémet habzsákból töltsd a kosárkákba, majd díszítsd málnaszemekkel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Málnahab

Hozzávalók:

  • 20 dkg málna
  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg kristálycukor
  • késhegynyi só

10-15 szem málnát tegyél félre a díszítéshez. A cukorhoz tegyél 4 evőkanál vizet, és főzz belőle szirupot. A tojásfehérjéhez tedd hozzá a késhegynyi sót, és verd kemény habbá. További kevergetés mellett öntsd hozzá a szirupot és a málnát. Az így kapott habot töltsd poharakba vagy kelyhekbe, a tetejét díszítsd a megmaradt málnaszemekkel, és fél órán belül fagyaszd le.

Ezt is szeretjük