Málnás, borhabos krémes olasz édesség - Zabaglione 20 perc alatt

Klasszikus olasz édesség, egyszerűen abbahagyhatatlanul finom. Sütni sem kell.

A zabaglione egy különösen finom, olasz borhabos édesség. Ha egyszer megkóstolod, többé nem felejted el az ízét. Ez a málnás pohárkrém az egyik legjobb változata, amelyet rögtön az elkészítés után fogyaszthatsz is. A könnyű édességet szederrel ugyancsak érdemes kipróbálni. Kard Éva receptje a nyáron mindig telitalálat.

Málnás pohárkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg málna
  • 15 dkg barna cukor
  • 6 tojássárga
  • 3 evőkanál édes fehérbor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A málnát tedd egy szűrűbe, és alaposan mosd meg. Jól csepegtesd le, majd keverj hozzá öt deka barna cukrot, add hozzá az őrölt fahéjat és egy csomag vaníliás cukrot. A poharak aljába kanalazz egy-egy evőkanál málnát. A maradék gyümölcsöt tedd vissza a szűrőbe, és várd meg, amíg a leve teljesen lecsepeg. Add a tojássárgához a maradék cukrot és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverd habosra. Öntsd hozzá az édes fehérbort is.

Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezd vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverd 10-12 perc alatt sűrű habbá. Végül a maradék, lecsepegtetett málnával forgasd óvatosan össze a tojáshabot, és egyformán elosztva kanalazd a poharakban lévő gyümölcsre. Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatod.

15787135 b83f02cfb8ffae6be4ea6db7eb86399e wm
Ezt is szeretjük