Málnás, borhabos krémes olasz édesség - Zabaglione 20 perc alatt
Klasszikus olasz édesség, egyszerűen abbahagyhatatlanul finom. Sütni sem kell.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Az év színe az esküvőn: gyönyörű, ultraviola dekorációk »

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zabaglione egy különösen finom, olasz borhabos édesség. Ha egyszer megkóstolod, többé nem felejted el az ízét. Ez a málnás pohárkrém az egyik legjobb változata, amelyet rögtön az elkészítés után fogyaszthatsz is. A könnyű édességet szederrel ugyancsak érdemes kipróbálni. Kard Éva receptje a nyáron mindig telitalálat.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg málna
  • 15 dkg barna cukor
  • 6 tojássárga
  • 3 evőkanál édes fehérbor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A málnát tedd egy szűrűbe, és alaposan mosd meg. Jól csepegtesd le, majd keverj hozzá öt deka barna cukrot, add hozzá az őrölt fahéjat és egy csomag vaníliás cukrot. A poharak aljába kanalazz egy-egy evőkanál málnát. A maradék gyümölcsöt tedd vissza a szűrőbe, és várd meg, amíg a leve teljesen lecsepeg. Add a tojássárgához a maradék cukrot és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverd habosra. Öntsd hozzá az édes fehérbort is.

Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezd vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverd 10-12 perc alatt sűrű habbá. Végül a maradék, lecsepegtetett málnával forgasd óvatosan össze a tojáshabot, és egyformán elosztva kanalazd a poharakban lévő gyümölcsre. Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatod.

Blog.hu ajánló