Pompás krémes málnás-joghurtos semifreddo
Az olaszok kedvenc nyári desszertje
A málnás-joghurtos semifreddo légiesen könnyű nyalánkság.

Pompás krémes málnás-joghurtos semifreddo
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha többre vágysz, mint egy hagyományos fagylalt, a málnás-joghurtos semifreddo remek választás. A kitűnő desszert gép nélkül is lágy és selymes lesz. Gazdagítsd az elegáns, parféhoz hasonló édességet pisztáciával, csokival vagy kekszréteggel.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 35 dkg málna
  • 5 tojássárga
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1 teáskanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat és a mézet tedd egy tűzálló edénybe, és vízgőz felett addig melegítsd, amíg sima, fényes, krémes masszát nem kapsz. Közben folyamatosan kevergesd, akár gépi habverőt is bevethetsz. Utána vedd le a gőzről, add hozzá az egy evőkanál vízben feloldott zselatint és a pépesített málnát. Időnként kevergetve hűtsd a masszát szobahőmérsékletűre.

A hideg tejszínt verd kemény habbá a tojásfehérjével és a cukorral, majd dolgozd hozzá a joghurtot. Ezt a mixet óvatosan keverd a kihűlt tojássárgás masszához. Egy átlagos nagyságú őzgerinc vagy parféformát bélelj ki folpackkal, és töltsd meg a keverékkel, majd díszítsd málnával. Tedd legalább öt-hat órára a fagyasztóba, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át hidegen pihenteted. Tálalás előtt borítsd ki a formából, majd tíz perc múlva vizes késsel könnyedén és szépen tudod szeletelni.

Blog.hu ajánló