Fokhagymás, rozmaringos malacsült, hogy szerencsésen induljon az éved

A fűszerezésen kívül a titok a hosszú sütési időben rejlik: de erre a sültre megéri várni!

A sütésnél az alufólia segít, hogy még aromásabb és ízletesebb legyen a végeredmény, tálaláskor pedig egy balzsamecetes saláta telitalálat a steakburgonya mellett. A legjobb, ha friss rozmaringgal készíted, de ne ess kétségbe akkor se, ha csak szárított van otthon. 

21251204 1356096 3b541ad2e81925f906a29403e5ee7ebc wm

Fokhagymás, rozmaringos malacsült

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg sertésszűz
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd dörzsöld be a húst a fokhagymával összekevert olívával. Sózd ízlés szerint, más fűszerre azonban nincs szükség. Helyezd egy nagyméretű tepsibe, amelyben kényelmesen elfér, majd szórd meg a rozmaringgal. Önts alá egy kevés vizet. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd 2 órán keresztül. 

 

 

21251214 1356098 9f23debae3875258e7d5f577f482bb50 wm
Ezt is szeretjük