Fokhagymás, rozmaringos malacsült, hogy szerencsésen induljon az éved
A fűszerezésen kívül a titok a hosszú sütési időben rejlik: de erre a sültre megéri várni!
A sütésnél az alufólia segít, hogy még aromásabb és ízletesebb legyen a végeredmény, tálaláskor pedig egy balzsamecetes saláta telitalálat a steakburgonya mellett. A legjobb, ha friss rozmaringgal készíted, de ne ess kétségbe akkor se, ha csak szárított van otthon.
Fokhagymás, rozmaringos malacsült
Hozzávalók 6 személyre
- 1.5 kg sertésszűz
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 3 evőkanál friss rozmaring
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd dörzsöld be a húst a fokhagymával összekevert olívával. Sózd ízlés szerint, más fűszerre azonban nincs szükség. Helyezd egy nagyméretű tepsibe, amelyben kényelmesen elfér, majd szórd meg a rozmaringgal. Önts alá egy kevés vizet. Az egészet fedd le alufóliával, és süsd 2 órán keresztül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept