A legfinomabb mákos guba receptje
Klasszikus édesség
A mákos gubának mindig szezonja van, évszaktól függetlenül bármikor készítheted, mindig isteni.
- 4 egyszerű, de ultranőies szett, amit Amal Clooney gyakran elsüt: hasonló fazonok árakkal, melyekkel megvalósítható a sikkes összhatás »
- 20 perc pilates, ami tónusoz és egyensúlyba hoz: a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják ezek a lassú, kitartott gyakorlatok »
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A mákos guba igazi, kihagyhatatlan klasszikus desszert, amit gyakorlatilag mindenki imád, aki meg nem, az jellemzően a szabályt erősítő kivétel. A kristálycukor helyett mézzel is kipróbálhatod, nagyon finom lesz azzal is, a kész gubát pedig gyümölcsökkel is feldobhatod!
Mákos guba
Hozzávalók 6 főre
- 6 kifli
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 10 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom
- 1 rúd vanília
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A kifliket karikázd fel, és tedd egy tálba - az sem baj, ha a készítés előtt pár órával elvégzed ezt a műveletet, és egy kicsit szikkadnak a karikák. A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd ha feloldódott, kapard bele a vaníliarúd belsejét, és add hozzá a vajat is. Folyamatos kevergetés mellett forrald így fel az egészet, majd vedd le a tűzről, és öntsd nyakon ezzel a keverékkel a kifliket, forgasd át jól az egészet, hogy minden karikára jusson a vaníliás krémből.
Egy másik tálban keverd össze a porcukrot a mákkal - az arányok ízlés szerint eltérhetnek. Ez a keverék inkább mákos lesz, mint édes, ha te édesebben szereted, készítsd 1:1 arányban. Reszelj az előbbiekhez citromhéjat is.
Ezt a keveréket is szórd a kiflikre, óvatos mozdulatokkal forgasd át az egészet, majd vajazz ki egy tepsit, és egyengesd el benne a vaníliás-mákos kiflikarikákat. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából negyed óra alatt süsd készre a mákos gubát. Ettől az utolsó lépéstől lesz tökéletes.
Mennyei, gyümölcsös desszertek
A legjobb édességek gyümölcsből készülnek, ez nem vitás, válaszd ki és készítsd el a kedvenc sütidet!
OLVASD EL EZT IS!

- eper
- édességek
Sütésmentes epertorta

- tojás
- cukor
Mennyei vaníliapuding házilag

- cukor
- kakaó