Mákos tésztájú palacsintabatyu mascarponés krémmel töltve: álomfinom desszert
Palacsintát is készíthetsz luxuskivitelben: mákkal, mascarponés krémmel és banánnal minden igényt kielégít.

makos-palacsintabatyu
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Semmivel nem bonyolultabb elkészíteni ezt a mákos palacsintabatyut, mint a sima tésztát. Csak egy-két perccel több munka, viszont sokkal csábítóbb lesz a végeredmény. A mascarponés-tejszínes krémet dobd fel banánnal is! Remek ízkombináció, semmi kétség, hogy szeretni fogja mindenki.

Mákos tésztájú palacsintabatyu

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej
  • 5 dkg mák
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 db banán
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, keverd ki jól a cukorral, a sóval és a tejjel. A lisztet és a szénsavas ásványvizet felváltva adagold hozzá. Az olajat és a mákot a legvégén dolgozd hozzá. Sima, sűrű, de folyékony masszát kell kapnod. Ha teheted, pihentesd a hűtőben 15-20 percig, majd süsd ki egyesével a palacsintákat.
 

A krémhez a tejszínt verd habbá, forgasd hozzá a mascarponét, és add hozzá a cukrot. A banánt vágd karikákra, és locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg a gyümölcs. A palacsintákat kend meg mascarponéval, rakj mindegyikre banánt, és formázz a tésztából batyut. Díszítheted lime- és narancskarikákkal.

A csokis amerikai palacsinta is mindig nagy sikert arat. Nem lesz vele nehéz dolgod, lekvárral különösen csábító.

Ezt is szeretjük