Gyönyörű, csúsztatott palacsintatorta: egyszerű trükkel marad szaftos a belseje
A csúsztatott palacsinta tésztája kicsit más technikával készül, mint a hagyományos változaté, ugyanis felvert tojáshabtól légiesen könnyű.
![Mákos-diós csúsztatott palacsinta](https://kep.index.hu/1/0/5699/56990/569909/56990931_20d17b96fbb81375be688efbf0de099c_wm.jpg)
A csúsztatott palacsinta a bizonyíték arra, hogy az egyszerű ötletek is zseniálisan tudnak működni. A palacsintákat most a megszokottól kicsit eltérő technikával keverd ki: felvert tojáshabot keverj hozzá, így a massza könnyebb lesz. A speciális sütési és rétegzési módszernek köszönhetően a palacsinták belseje különlegesen finom és szaftos lesz.
Mákos-diós csúsztetott palacsinta
Hozzávalók 8 réteghez
A palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A rétegzéshez:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg szilvalekvár
- 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a vajjal, add hozzá a lisztet, több adagban a tejet, végül forgasd össze a tojáshabbal. A mákot és a diót keverd össze ízlés szerint porcukorral.
A palacsintákat süsd ki a következő módon: egy palacsintasütőben hevíts olajat, merőkanállal vegyél egy adagot a tésztából, és süsd a palacsinta egyik oldalát pirosra. Ezután azonban ne fordítsd meg, hanem kisült oldalával lefelé csúsztasd egy tányérra. Kend meg baracklekvárral és szórd meg dióval. A következő, ugyanezzel a módszerrel kisütött palacsintát csúsztasd az előző tetejére, ezt szilvalekvárral és mákkal szórd meg. Az egymásra halmozott forró rétegeknek köszönhetően a palacsinta teteje is megsül, belül pedig különlegesen szaftos marad. Így folytasd a rétegzést, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tedd a tetejére. Úgy szeleteld, mint a tortát.
A palacsinta a főfogás alapja is lehet: csirkés, gombás raguval töltve komplett ebéd.
Szaftos, csirkés-gombás raguval töltött palacsinta: tökéletes főétel
A palacsinta nem csak desszertként áll helyt, laktató ebéd is lehet belőle attól függően, mivel töltöd meg.
ElolvasomKép: szefei / Getty Images
-
Édesvízi igazgyöngy nyaklánc különlges cirkónia dísszel12 900 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia kristály díszítéssel14 900 Ft
-
Cirkónia kristállyal díszített édesvízi igazgyöngy fülbevaló négyszög foglalattal15 900 Ft
-
Cirkónia kristályos és fehér opálos minimalista ezüst fülbevaló11 900 Ft
-
Cirkónia kristályos minimalista ovális ezüst fülbevaló19 990 Ft
-
Kék opálos csepp alakú ezüst fülbevaló cirkóniával11 900 Ft
-
Fehér cirkónia kristállyal díszített kapcsos fülbevaló12 900 Ft
-
Cirkónia tündöklés ezüst fülbevaló13 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló cirkónia körrel díszítve11 900 Ft
-
Borospohár cirkóniával díszített ezüst nyaklánc11 990 Ft
-
Édesvízi igazgyöngy fülbevaló nagy méretű cirkóniával10 900 Ft
-
Kék és fehér cirkónia kristályokkal díszített ezüst fülbevaló14 900 Ft
-
Színes cirkónia karika ezüst ékszerszett19 990 Ft
OLVASD EL EZT IS!
![malnatorta](https://kep.index.hu/1/0/5612/56127/561274/56127473_4149925_925cea17882ed39ee6d53a04f0a795d9_wm.jpg)
- édesség
- sütemény
Lágy, krémes tejszínes, málnás torta: kakaós piskóta az alapja
![maglyarakas](https://kep.index.hu/1/0/5633/56330/563303/56330345_6c36632f129490cf923cdbdd1a49c440_wm.jpg)
- édesség
- sárgabaracklekvár