Gyönyörű, csúsztatott palacsintatorta: egyszerű trükkel marad szaftos a belseje

A csúsztatott palacsinta tésztája kicsit más technikával készül, mint a hagyományos változaté, ugyanis felvert tojáshabtól légiesen könnyű.

Mákos-diós csúsztatott palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csúsztatott palacsinta a bizonyíték arra, hogy az egyszerű ötletek is zseniálisan tudnak működni. A palacsintákat most a megszokottól kicsit eltérő technikával keverd ki: felvert tojáshabot keverj hozzá, így a massza könnyebb lesz. A speciális sütési és rétegzési módszernek köszönhetően a palacsinták belseje különlegesen finom és szaftos lesz.

Mákos-diós csúsztetott palacsinta

Hozzávalók 8 réteghez

A palacsintához:

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez

A rétegzéshez:

  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg szilvalekvár
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Recept idők

Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a vajjal, add hozzá a lisztet, több adagban a tejet, végül forgasd össze a tojáshabbal. A mákot és a diót keverd össze ízlés szerint porcukorral.

 

A palacsintákat süsd ki a következő módon: egy palacsintasütőben hevíts olajat, merőkanállal vegyél egy adagot a tésztából, és süsd a palacsinta egyik oldalát pirosra. Ezután azonban ne fordítsd meg, hanem kisült oldalával lefelé csúsztasd egy tányérra. Kend meg baracklekvárral és szórd meg dióval. A következő, ugyanezzel a módszerrel kisütött palacsintát csúsztasd az előző tetejére, ezt szilvalekvárral és mákkal szórd meg. Az egymásra halmozott forró rétegeknek köszönhetően a palacsinta teteje is megsül, belül pedig különlegesen szaftos marad. Így folytasd a rétegzést, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tedd a tetejére. Úgy szeleteld, mint a tortát.

A palacsinta a főfogás alapja is lehet: csirkés, gombás raguval töltve komplett ebéd.

Szaftos, csirkés-gombás raguval töltött palacsinta: tökéletes főétel

A palacsinta nem csak desszertként áll helyt, laktató ebéd is lehet belőle attól függően, mivel töltöd meg.

Elolvasom

Kép: szefei / Getty Images

Ezt is szeretjük