Gyönyörű, csúsztatott palacsintatorta: egyszerű trükkel marad szaftos a belseje
A csúsztatott palacsinta tésztája kicsit más technikával készül, mint a hagyományos változaté, ugyanis felvert tojáshabtól légiesen könnyű.
A csúsztatott palacsinta a bizonyíték arra, hogy az egyszerű ötletek is zseniálisan tudnak működni. A palacsintákat most a megszokottól kicsit eltérő technikával keverd ki: felvert tojáshabot keverj hozzá, így a massza könnyebb lesz. A speciális sütési és rétegzési módszernek köszönhetően a palacsinták belseje különlegesen finom és szaftos lesz.
Mákos-diós csúsztetott palacsinta
Hozzávalók 8 réteghez
A palacsintához:
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 4 tojás
- 2.5 dl tej
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez
A rétegzéshez:
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 10 dkg szilvalekvár
- 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Elkészítés:
A palacsintákhoz a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a vajjal, add hozzá a lisztet, több adagban a tejet, végül forgasd össze a tojáshabbal. A mákot és a diót keverd össze ízlés szerint porcukorral.
A palacsintákat süsd ki a következő módon: egy palacsintasütőben hevíts olajat, merőkanállal vegyél egy adagot a tésztából, és süsd a palacsinta egyik oldalát pirosra. Ezután azonban ne fordítsd meg, hanem kisült oldalával lefelé csúsztasd egy tányérra. Kend meg baracklekvárral és szórd meg dióval. A következő, ugyanezzel a módszerrel kisütött palacsintát csúsztasd az előző tetejére, ezt szilvalekvárral és mákkal szórd meg. Az egymásra halmozott forró rétegeknek köszönhetően a palacsinta teteje is megsül, belül pedig különlegesen szaftos marad. Így folytasd a rétegzést, amíg a tészta el nem fogy. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tedd a tetejére. Úgy szeleteld, mint a tortát.
A palacsinta a főfogás alapja is lehet: csirkés, gombás raguval töltve komplett ebéd.
Szaftos, csirkés-gombás raguval töltött palacsinta: tökéletes főétel
A palacsinta nem csak desszertként áll helyt, laktató ebéd is lehet belőle attól függően, mivel töltöd meg.
ElolvasomKép: szefei / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- édesség
- sütemény
Lágy, krémes tejszínes, málnás torta: kakaós piskóta az alapja
- édesség
- sárgabaracklekvár