Ropogós, majoránnás fasírtgolyók: gyerekek is nagyon szeretik
A fasírtgolyók majoránnával fűszerezve is ellenállhatatlanok.

majorannas fasirtgolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Talán nincs is gyerek, aki ne szeretné a finom fasírtgolyókat, de a felnőttek is odáig lehetnek a majoránnával fűszerezett húsgombócokért. Akkor a legfinomabb, ha vegyesen használsz hozzá marha- és sertéshúst.

Majoránnás fasírtgolyók

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 12 dkg szikkadt kenyér
  • 5 dl tej
  • 3 teáskanál pirospaprika
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • 5 dl olaj a sütéshez + kevés a hagyma dinszteléséhez
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret szaggasd nagyobb darabokra, áztasd a tejbe tíz percre, utána jól csavard ki. Közben a hagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Az utolsó percben ad hozzá a zúzott fokhagymát is, keverd át, majd vedd le a tűzről. A kétféle darált húst tedd egy tálba, öntsd hozzá a sült hagymát és fokhagymát, majd adagold bele a pirospaprikát, a tojást, a majoránnát, a sót és a borsot. Gyúrj belőle egyenletes masszát. Egy serpenyőben hevíts olajat. A darált húsos keverékből formálj gombócokat, és oldalanként öt-öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre ne tegyél túl sokat a serpenyőbe, hogy az olaj ki ne hűljön. A kisült fasírtokat szedd papírtörlőre, hogy felitasd róluk a felesleges zsiradékot.
 

Egyben sütve, őzgerincformában is elkészítheted a fasírtot, de ilyenkor tarts néhány tippet észben, hogy finom szaftos legyen.

Ezt is szeretjük