Majonézes céklasaláta

Színpompás, és nagyon finom

A majonézes céklasaláta nem egy nehezen elkészíthető fogás, és még nagyon látványos is.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítheted savanyított céklával is, de a frissel lesz az igazi, amit most már egyáltalán nem nehéz beszerezni, gyakorlatilag minden nagyobb bolt polcain megtalálod.

Ha kicsit lustább napod van, akkor sima, egyszerű bolti majonézzel is elkészítheted, úgy még egyszerűbb a feladat.

Majonézes céklasaláta

Hozzávalók:

  • 2 közepes fej cékla
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • pár szál friss petrezselyem

Elkészítés ideje:

15 perc

Elkészítés menete:

A céklákat hámozd meg, mosd át alaposan, majd darabold fel hangulatodnak megfelelően - talán vékony csíkokban mutat a legjobban, de minden változatban finom -, majd tedd félre. A többi hozzávaló közül a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket tedd a hűtőbe. A sárgájákat keverd el a mustárral és pár csipet sóval, majd gyors mozdulatokkal keverd el az olajakkal, kóstold meg, ha kell, még sózd meg, ha nem elég savanykás, akkor csepegtess hozzá citromot, vagy keverj bele még egy kis mustárt.

Tekerj hozzájuk némi borsot, valamint csipkedj bele petrezselymet, majd keverd össze a feldarabolt céklával az egészet. Így tulajdonképpen össze is állítottad a majonézes céklasalátát. Az a legjobb, ha hagyod állni pár órát, és csak utána eszel belőle. 

Húsmentes fogások diéta idejére

A tavasz talán a legalkalmasabb időpont, hogy egy jó kis diétába kezdj. Ha nem is tartasz szigorú étrendet, néhány húsmentes és finom fogással sokat tehetsz az egészségedért

A legfinomabb húsmentes fogások

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sult repa lead
  • zöldséges
  • répa

Ízletes sült répa

Ezt is szeretjük