Színes, ízes, majonézes tésztasaláta friss zöldségekkel - Hidegen még jobb
Fantasztikus főétel villámgyorsan: a tésztasaláta könnyű, mégis laktató fogás.

Színes, ízes, majonézes tésztasaláta friss zöldségekkel - Hidegen még jobb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tésztasalátában az az egyik legjobb, hogy a hozzávalókat kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb és színesebb lesz. Készítsd el előre, hisz jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben. Grillezett, sült húsokkal is gazdagíthatod.

Majonézes, zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg makaróni
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db uborka
  • 1 db lilahagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem

Öntethez

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 dl majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, rakd bele a makarónit, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel.

Közben a zöldségeket mosd meg és darabold fel. Keverd simára a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a sót, a borsot. Rakd egy tálba a tésztát, tedd hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a szószt. Forgasd össze, szórd meg petrezselyemmel. Mehet a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.

Ezt is szeretjük