Színes, ízes, majonézes tésztasaláta friss zöldségekkel - Hidegen még jobb
Fantasztikus főétel villámgyorsan: a tésztasaláta könnyű, mégis laktató fogás.
A tésztasalátában az az egyik legjobb, hogy a hozzávalókat kedvedre variálhatod. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál ízletesebb és színesebb lesz. Készítsd el előre, hisz jót tesz neki, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben. Grillezett, sült húsokkal is gazdagíthatod.
Majonézes, zöldséges tésztasaláta
Hozzávalók
- 25 dkg makaróni
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 db uborka
- 1 db lilahagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
Öntethez
- 2 dl natúr joghurt
- 1 dl majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban kezdj vizet forralni, és dobj hozzá sót. Amikor lobog, rakd bele a makarónit, és főzd fogkeményre körülbelül 10 perc alatt. Szűrd le, majd öblítsd le hideg vízzel.
Közben a zöldségeket mosd meg és darabold fel. Keverd simára a joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a sót, a borsot. Rakd egy tálba a tésztát, tedd hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a szószt. Forgasd össze, szórd meg petrezselyemmel. Mehet a hűtőbe, hogy lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció