Hideg majonézes zöldborsósaláta reszelt sajttal: igazi nyári köret bármilyen hús mellé
A majonézes zöldborsósaláta pillanatok alatt elkészülő, vitamindús köret.
Önmagában, pirítóssal vagy húsok mellé egyaránt tökéletes választás a krémes, majonézes zöldborsósaláta. Ha igazán tartalmasra szeretnéd készíteni, pirított baconkockákkal dobd fel.
Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldborsó
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet bacon
- 3 nagy evőkanál tejföl
- 1.5 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben süsd ropogósra. A borsót forró, sós vízben főzd roppanósra 8-10 perc alatt, majd szűrd le. Egy tálban keverd össze a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal, majd forgasd bele a kifőtt borsót és a ropogós baconkockákat is. A visszamaradt szalonnazsírral locsold meg a tetejét, és tartsd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízei összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét reszelt sajttal és leheletnyi pirospaprikával.
Roppanós zöldborsó hozzáadásával még a krumplikrokett is finomabb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept