Hideg majonézes zöldborsósaláta reszelt sajttal: igazi nyári köret bármilyen hús mellé
A majonézes zöldborsósaláta pillanatok alatt elkészülő, vitamindús köret.

Önmagában, pirítóssal vagy húsok mellé egyaránt tökéletes választás a krémes, majonézes zöldborsósaláta. Ha igazán tartalmasra szeretnéd készíteni, pirított baconkockákkal dobd fel.
Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldborsó
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 szelet bacon
- 3 nagy evőkanál tejföl
- 1.5 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
- pirospaprika
Elkészítés:
A bacont kockázd fel, és száraz serpenyőben süsd ropogósra. A borsót forró, sós vízben főzd roppanósra 8-10 perc alatt, majd szűrd le. Egy tálban keverd össze a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal, majd forgasd bele a kifőtt borsót és a ropogós baconkockákat is. A visszamaradt szalonnazsírral locsold meg a tetejét, és tartsd a hűtőben legalább egy órát, hogy az ízei összeérjenek. Tálaláskor szórd meg a tetejét reszelt sajttal és leheletnyi pirospaprikával.
Roppanós zöldborsó hozzáadásával még a krumplikrokett is finomabb.
Sütőben sült krokett zöldborsóval dúsítva: le is fagyaszthatod
A nyári hangulatú krokett tökéletes köret, de nassolnivalóként is kínálhatod mártogatós mellé.
Elolvasom