Majonézes krumplisaláta zöldségekkel: jól behűtve igazán finom
Zöldségekkel megpakolva is nagyon finom lesz a majonézes krumplisaláta.

A majonézes krumplisaláta zöldségekkel és hagymával egybeforgatva isteni finom előétel vagy köret lehet. Tehetsz hozzá zöldbabot, kukoricát, borsót: akármit, amit épp találsz a kamrapolcon.
Majonézes krumplisaláta zöldségekkel
Hozzávalók
- 50 dkg krumpli
- 25 dkg zöldbab
- 10 dkg majonéz
- 2 szál újhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 citrom leve
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg, és szeleteld fel.
A zöldbabot tíz perc alatt főzd roppanósra. Ha kész, szűrd le.
A paprikát és a hagymákat szeleteld fel.
Egy tálba tedd bele a kihűlt, megpucolt krumplit, a kifőtt zöldbabot és a kétféle hagymát. Sózd, borsozd, keverd össze a majonézzel és a citrom kifacsart levével. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel, és tartsd néhány órát a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Krumplisalátát más módon is készíthetsz: mustárral és szalonnával isteni és laktató.
Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció