Majonézes krumplisaláta pirított baconkockákkal: ezekkel az arányokkal lesz a legjobb a szósz

Baconkockákkal megkoronázva fejedelmi ebéd lesz a majonézes krumplisalátából.

Majonézes krumplisaláta pirított baconnel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tartalmasabbá szeretnéd varázsolni a majonézes krumplisalátát, szórd meg a tetejét pirított baconnel! Akár a kiolvadt zsírból is bátran csorgathatsz a salátára, így finom, füstös karaktere lesz. A rá való öntetet sokféle zöldséges vagy húsos salátához ugyanilyen arányokkal felhasználhatod.

 

Majonézes, baconös krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 8 szelet bacon
  • 4 tojás
  • 1 nagy lila hagyma
  • olívaolaj

Az öntethez:

  • 5 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. Fontos, hogy teljesen puhák legyenek belül is. A kifőtt krumplikat hűtsd le. A bacont kockázd fel, és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. A visszamaradt zsiradékon, ha szükséges, még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. A tojást tíz perc alatt főzd keményre, és ha már lehűlt, pucold meg.

Az öntetet egy nagy salátástálban állítsd össze. A majonézt előbb keverd ki a tejföllel, utána jöhet bele a mustár, a citromlé, a só, a bors és az apróra vágott petrezselyem. Forgasd bele a kihűlt, megpucolt és felkockázott krumplit, a kockára vágott tojást és a hagymát, ízlés szerint forgass hozzá a szalonnazsírból is, és szórd meg a tetejét pirított baconnel.

 

A salátákhoz a házilag készített Ezer sziget öntet is jól megy.

Ezersziget öntet mentesen: percek alatt kész a házi dresszing

Az Ezersziget öntet egyszerűen készül, és nagyon sokoldalúan felhasználható: salátára, húshoz és szendvicsbe is mennyei!

Elolvasom

Kép: Irina Taskova / Getty Images

Ezt is szeretjük