Házi májgombócleves sok zöldséggel
A friss, még gőzölgő májgombóclevesből egy tányér biztosan nem lesz elég.
Jólesne egy ízletes, forró leves? Ehhez még hétköznap is hozzáfoghatsz. A zöldséglevest májgaluskával még finomabbá teheted. Ha szereted, borsót is adhatsz hozzá.
Májgombócleves
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg csirkemáj
- 4 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 vöröshagyma
- 2 húsleveskocka
- 2 tojás
- zsemlemorzsa
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- pirospaprika
- olívaolaj
Elkészítés:
A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágd egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsolj bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzd fél órán át.
Ezalatt a csirkemájat mosd meg, szabadítsd meg a hártyáktól, és késsel kapard el. Add hozzá a tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, és szórj hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyd állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggass a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzd, és már kész is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció