Házi májgombócleves sok zöldséggel
Így lesz még finomabb a gombóc
A friss, még gőzölgő májgombóclevesből egy tányér biztosan nem lesz elég.

Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Pofonegyszerűen növelheted a krémek hatékonyságát: 5 tipp, ami javítja a felszívódást »

5 klasszikus ruhadarab, amit Greta Garbo hozott divatba: még a férfiruhákat is nőiessé tette »

Furán tette fel a műszempillát, gyönyörű mandulavágású szemeket kapott: a sminkesek is gyakran bevetik ezt az egyszerű trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Jólesne egy ízletes, forró leves? Ehhez még hétköznap is hozzáfoghatsz. A zöldséglevest májgaluskával még finomabbá teheted. Ha szereted, borsót is adhatsz hozzá.

Májgombócleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 4 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A megpucolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret vágd egyforma nagyságú karikákra, és olívaolajon a hagymával együtt dinszteld meg, sózd, borsozd, és öntsd fel valamivel több, mint 1 liter vízzel. Morzsolj bele két húsleveskockát, és lassú tűzön főzd fél órán át.

Ezalatt a csirkemájat mosd meg, szabadítsd meg a hártyáktól, és késsel kapard el. Add hozzá a  tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózd, borsozd, és szórj hozzá a pirospaprikát. Annyi zsemlemorzsát keverj hozzá, hogy még könnyű legyen a massza. Fél órát hagyd állni. Amikor a zöldségek már puhák, mokkáskanál segítségével szaggass a májas keverékből apró gombócokat a levesbe, két-három percig főzd, és már kész is.

Ezt is szeretjük