Szaftos, magyaros fácánpörkölt
Az egyszerű pörköltet is feldobhatja, ha vadhúsból készíted. Vörösborral főzve még finomabb.
A vadhús mindig különleges fogás, a fácán húsa viszont elég hétköznapi ahhoz, hogy kevés konyhai tapasztalattal belevágj.
Készítheted a konyhában, de szabad tűzön is, bográcsban, a füstös íz remekül kiemeli a vadhúsét.
Fácánpörkölt
Hozzávalók:
- 2 fácán
- 3 dl vörösbor
- 2-3 vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 3 paprika
- olaj
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel a borral, és fedő alatt párold puhára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- marhahús
- húsételek
Gyors borjúsült boros mártással
- pörkölt
- bogrács
Így készül a tökéletes marhapörkölt
- zöldség
- grill