Szaftos, magyaros fácánpörkölt
Az egyszerű pörköltet is feldobhatja, ha vadhúsból készíted. Vörösborral főzve még finomabb.
A vadhús mindig különleges fogás, a fácán húsa viszont elég hétköznapi ahhoz, hogy kevés konyhai tapasztalattal belevágj.
Készítheted a konyhában, de szabad tűzön is, bográcsban, a füstös íz remekül kiemeli a vadhúsét.
Fácánpörkölt
Hozzávalók:
- 2 fácán
- 3 dl vörösbor
- 2-3 vöröshagyma
- 4-5 paradicsom
- 3 paprika
- olaj
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel a borral, és fedő alatt párold puhára.
OLVASD EL EZT IS!

- marhahús
- húsételek
Gyors borjúsült boros mártással

- pörkölt
- bogrács
Így készül a tökéletes marhapörkölt

- zöldség
- grill