Szaftos, magyaros fácánpörkölt
Bográcsban is elkészítheted
Az egyszerű pörköltet is feldobhatja, ha vadhúsból készíted. Vörösborral főzve még finomabb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A vadhús mindig különleges fogás, a fácán húsa viszont elég hétköznapi ahhoz, hogy kevés konyhai tapasztalattal belevágj.

Készítheted a konyhában, de szabad tűzön is, bográcsban, a füstös íz remekül kiemeli a vadhúsét.

Fácánpörkölt

Hozzávalók:

  • 2 fácán
  • 3 dl vörösbor
  • 2-3 vöröshagyma
  • 4-5 paradicsom
  • 3 paprika
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Vágd apróra a vöröshagymát, és pirítsd üvegesre a felhevített olajon. Szórd meg fűszerpaprikával, sóval, borssal, és tedd bele a megtisztított, feldarabolt húst. Fedd le, és párold lassú tűzön, saját levében, fedő alatt.
Amikor a hús félig megpuhult, add hozzá a paradicsomot és a zöldpaprikát, öntsd fel a borral, és fedő alatt párold puhára.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük