Puha, házi magos pogácsa - Ezt nem kell keleszteni és hajtogatni
A magos pogácsa tésztája puha és omlós, sőt még másnap is ilyen marad.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tipikus vendégváró falatokat egyáltalán nem macera összedobni. Ha sós sütire vágysz, de nincs kedved vagy időd a bonyolultabb pogácsához, készítsd el a sajtos tésztájú, magos változatot. 

Ha nem szeretnél a szaggatással bíbelődni, akár csíkokra vagy kockákra is felvághatod. Érdemes a vajat és az élesztőt már a sütés előtti este kivenni a hűtőből. Így könnyebben és gyorsabban összeállítod a tésztát. 

Magos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • szezámmag
  • tökmag

Elkészítés ideje: 1 óra

Elkészítés menete

Az élesztőt morzsold a tejfölbe, szórd rá a cukrot, és várd meg, amíg felfut. Hagyd állni 10-15 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. Morzsold össze a vajat a liszttel, tedd hozzá a felfutott élesztőt, majd gyúrd hozzá az egyik tojást és tíz deka reszelt sajtot. Ízlés szerint sózd meg. 

Az összeállított tésztát nem kell pihentetni. Rakd rögtön belisztezett deszkára, nyújtsd ki körülbelül két-három centi vastagra, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval. A másik tojást verd fel, és kend rá a pogácsára. Szórd meg a különféle magokkal és a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára.

Blog.hu ajánló