Eredeti madeleine-recept Franciaországból
A madeleine pont úgy néz ki, mint egy apró kagyló. Készíts több adagot, és tedd a sütisdobozba.
A franciák kedvelt teasüteménye gyorsan elkészül. A mutatós kekszet ízesítheted kakaóval, vagy csokiba is márthatod. Ha nincs még, feltétlenül szerezz be egy madeleine-sütőformát, sokszor fogod használni.
Madeleine
Hozzávalók 18 darabhoz
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 4 evőkanál cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, és hűtsd ki. Vízgőz felett keverd habosra a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forgasd a tojáskrémhez az átszitált, sóval elkevert lisztet, végül pedig dolgozd hozzá óvatosan a vajat, a citrom reszelt héját és a levét.
Tedd a szilikonos sütőformát egy tepsibe, és kanalazd bele a masszát. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kész, hagyd a formában öt percig, majd borítsd ki. Mielőtt beleteszed a következő adagot, feltétlenül mosd ki a kagylóforma mélyedéseit. Porcukorral megszórva kínáld.
