Eredeti madeleine-recept Franciaországból
Pillanatok alatt elfogy
A madeleine pont úgy néz ki, mint egy apró kagyló. Készíts több adagot, és tedd a sütisdobozba.

Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák kedvelt teasüteménye gyorsan elkészül. A mutatós kekszet ízesítheted kakaóval, vagy csokiba is márthatod. Ha nincs még, feltétlenül szerezz be egy madeleine-sütőformát, sokszor fogod használni.

Madeleine

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, és hűtsd ki. Vízgőz felett keverd habosra a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forgasd a tojáskrémhez az átszitált, sóval elkevert lisztet, végül pedig dolgozd hozzá óvatosan a vajat, a citrom reszelt héját és a levét.

Tedd a szilikonos sütőformát egy tepsibe, és kanalazd bele a  masszát. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kész, hagyd a formában öt percig, majd borítsd ki. Mielőtt beleteszed a következő adagot, feltétlenül mosd ki a kagylóforma mélyedéseit. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük