Eredeti madeleine-recept Franciaországból
Pillanatok alatt elfogy
A madeleine pont úgy néz ki, mint egy apró kagyló. Készíts több adagot, és tedd a sütisdobozba.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák kedvelt teasüteménye gyorsan elkészül. A mutatós kekszet ízesítheted kakaóval, vagy csokiba is márthatod. Ha nincs még, feltétlenül szerezz be egy madeleine-sütőformát, sokszor fogod használni.

Madeleine

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, és hűtsd ki. Vízgőz felett keverd habosra a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot. Forgasd a tojáskrémhez az átszitált, sóval elkevert lisztet, végül pedig dolgozd hozzá óvatosan a vajat, a citrom reszelt héját és a levét.

Tedd a szilikonos sütőformát egy tepsibe, és kanalazd bele a  masszát. Rakd előmelegített sütőbe, és 190 fokon 10-15 perc alatt süsd szép pirosra. Ha kész, hagyd a formában öt percig, majd borítsd ki. Mielőtt beleteszed a következő adagot, feltétlenül mosd ki a kagylóforma mélyedéseit. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük