Sűrű babragu fűszerekkel és paradicsommal: konzervbabból könnyen elkészül

Ez a sűrű paradicsomos babragu macedón recept alapján készül.

Macedón paradicsomos babragu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nehéz egyértelműen megállapítani, hogy a macedónok kedvelt babos étele, a Tavce Gravce ragu-e vagy inkább főzelék. Az étel neve szó szerinti fordításban sült babot jelent, és egy direkt erre a célra használt edényben készítik. A lelke a gazdag fűszerezés, amely teljesen átjárja a babszemeket.

Macedón paradicsomos babragu

Hozzávalók

  • 40 dkg fehérbabkonzerv
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 3 babérlevél
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 0,5-1 kávéskanál őrölt csípős paprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Amikor már puha, keverd bele a zúzott fokhagymát, a kurkumát és az őrölt köményt. Kevergesd egy-két percig, amíg felszáll az illata, majd húzd le a tűzről, és add hozzá a füstölt paprikát, a csípős paprikát és a sűrített paradicsomot. A babkonzervet csepegtesd le, forgasd a fűszeres keverékhez, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd, borsozd, tedd bele a babérlevelet, és lefedve gyöngyöztesd kis lángon nagyjából fél órát. Ha szükséges, időnként pótold alatta a folyadékot. 

 

Kolbászos bableves házi csipetkével: igazi melengető leves

A kolbászos bableves rántás nélkül készül, finom, kiadós étel, ami után nincs szükség második fogásra.

Elolvasom

Kép: Sergio Amiti / Getty Images

Ezt is szeretjük