Minden, amit a macaronról tudnod érdemes
Az édes kis szendvicseket sokan imádják, nem is ok nélkül!
A macaron a legjobb dolog, ami a tojásfehérjével történhet, por- és kristálycukor társaságában finoman megsütve az egyik legfinomabb desszertet alkotják. A sikertörténet nem most kezdődött, több száz éve indult hódító útjára ez a finomság, hogy pontosan mikor, arról a gasztrotörténészek még vitatkoznak kicsit, mi inkább koncentráljunk a lényegre: nemsokára itt a nagy Macaron Nap!
Macaron
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10 dkg finomra darált mandula
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd szét, majd kézi habverővel kezdd el felverni a fehérjét, ha már egy kicsit habos, add hozzá a kristálycukrot, és azzal verd nem kemény, inkább folyós habbá. Ha ezzel megvagy, tedd a mandulát egy másik edénybe, szitáld rá a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal keverd a fehérjés-cukros habba. Végy elő egy tepsit, tegyél rá sütőpapírt, majd a keverékből egy keveset tölts habzsákba, és nyomj belőle a papírra.
Ha szétfolyik, akkor még sűrítsd egy kicsit a krémet, ha már meg tud állni, de nem túl kemény, akkor jó. Ha elérte ezt az állapotot, akkor nyomj az adagolóval kis korongokat a sütőpapírra, majd hagyd egy órát állni őket szobahőmérsékleten, hogy egy kicsit megkeményedjenek. Miután ez letelt, 140 fokra előmelegített sütőben süsd meg őket, nagyjából tíz perc elég nekik. Azt, hogy mivel töltöd meg, rád bízzuk, millióféle töltelék passzol hozzá, a legegyszerűbb csokistól a létező legbonyolultabb darabokig. Ha megvan a töltelék, nincs más dolgod, mint az elkészült korongok felét megkenni vele, a másik felét pedig a megkentek tetejébe nyomni, és már készen is vannak a kis édes szendvicseid.
Variálható kedvencek
Van egy másik, töretlen népszerűségnek örvendő, végtelen változatban készíthető édesség, ami a legtöbb sütemény alapja is egyben, ez pedig nem más, mint a piskóta, ehhez is adunk néhány ötletet.
OLVASD EL EZT IS!
- vanília
- tejszín
Őszibarackos panna cotta
- tojás
- cukor
Vajas muffin alaprecept
- olasz
- kávé