Pálcikás limonádéjégkrém házilag - Egészséges nyári frissítő
Forró, nyári napokon egy hűsítő, házi limonádéjégkrémnél jobbat nem kívánhatnál.
A limonádé remek frissítő, hát még, ha jégkrémet készítesz belőle. A citrusok a fagyasztás során sem veszítenek semmit a vitamintartalmukból. Ha a cukor helyett édesítőt használsz, igazán egészséges lesz. Forma hiányában sem kell lemondanod róla, csak néhány remek ötletre van szükséged. A limonádéjégkrémmel feldobhatod a kerti partikat, a nyári zsúrokat, a családi összejöveteleket.
Limonádéjégkrém
Hozzávalók
- 2 db citrom
- 1 db lime
- 1 db narancs
- 4 evőkanál cukor
- 1 l víz
- 1 dl bodzaszörp
- 1 szál menta
- 1 szál citromfű
Elkészítés:
A citrom, a narancs és a lime levét facsard ki, rakd hozzá a cukrot, majd öntsd fel a vízzel és a bodzaszörppel. Szórd bele a menta és a citromfű leveleit, majd letakarva hagyd állni 15-20 percig, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően töltsd a formákba. Rakhatsz bele citruskarikákat is.
Ha nincs formád, használhatsz helyette üres joghurtos poharakat. Öntsd tele a limonádéval, és zárd le folpack fóliával. Szúrj mindegyikbe pálcikát vagy kiskanalat. Tedd a fagyasztóba, és hagyd bent legalább négy órán keresztül. Fogyasztás előtt 15 perccel vedd ki a hűtőből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció