Puha lepénykenyér mindössze 4 hozzávalóból - Napokig friss marad
A lepénykenyér élesztő nélkül is könnyű és hajlékony lesz.

lepeny
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lepénykenyér sokféleképpen elkészíthető. Ez az egyik leggyorsabb és legjobb változat. Három napig friss marad, és még finomabb lesz, ha a tésztájába kevés zöldfűszert is keversz.

A pizzához hasonlóan megkenheted szósszal, rakhatsz rá zöldséget, húst. Annyira puha, hogy akár össze is hajthatod, vagy szendvicsként a munkába is magaddal viheted. 

Lepénykenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1,8 dl tej
  • fél evőkanál olaj
  • fél teáskanál só

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 30 perc

A vajat olvaszd meg, és öntsd a tejhez, majd keverd hozzá a lisztet és sót. Lisztezett felületen gyúrd addig, amíg szép sima és rugalmas nem lesz. Ez csupán pár perc. Ha túl ragacsos a tészta, tégy még hozzá lisztet. Takard le konyharuhával, és szobahőmérsékleten pihentesd 30 percig.

Ezt követően rakd a tésztát lisztezett felületre, és oszd négy részre. Nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három milliméter vastagra és kör alakúra, majd rakd egy nagyobb méretű, felforrósított serpenyőbe. Olaj nem kell bele. Süsd másfél-két percig, ha az alja piros, a teteje hólyagos, óvatosan fordítsd át, és a másik felét is süsd egy percig.

Ezt is szeretjük