A legfinomabb virslis lencsesaláta
Hogy gazdag légy egész évben
Ugye, te is szeretnél pénzesőt az új esztendőben? Akkor dobj össze nagyon finom lencsesalátát!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Edd magad gazdagra! Lencsét valamilyen formában kötelező fogyasztani január első napján. Ha nem szereted, vagy unod a főzeléket, készíts lencsesalátát Kard Éva receptje szerint. Ha nem fogy el, több napig is eláll a hűtőben.

Lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg lencse
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 6 füstölt sertésvirsli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét válogasd át, mosd meg jó alaposan, áztasd be néhány órára. Majd főzd meg a szokásos módon sós vízben, babérlevéllel, két gerezd fokhagymával. A virslit is főzd meg, és karikázd fel. A sajtot kockázd fel, a megpucolt hagymát pedig vágd apróra. Tedd őket tálba, majd óvatosan keverd össze.

Egy másik edényben dolgozd simára a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, az ízlés szerinti cukrot és az őrölt borsot. Ezután öntsd a virslis keverékre, és ezt is óvatosan keverd össze. Egy-két órát hagyd állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt vagy pirítóst kínálhatsz hozzá.

Ezt is szeretjük