A legfinomabb virslis lencsesaláta
Hogy gazdag légy egész évben
Ugye, te is szeretnél pénzesőt az új esztendőben? Akkor dobj össze nagyon finom lencsesalátát!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Edd magad gazdagra! Lencsét valamilyen formában kötelező fogyasztani január első napján. Ha nem szereted, vagy unod a főzeléket, készíts lencsesalátát Kard Éva receptje szerint. Ha nem fogy el, több napig is eláll a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1/2 kg lencse
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 6 füstölt sertésvirsli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét válogasd át, mosd meg jó alaposan, áztasd be néhány órára. Majd főzd meg a szokásos módon sós vízben, babérlevéllel, két gerezd fokhagymával. A virslit is főzd meg, és karikázd fel. A sajtot kockázd fel, a megpucolt hagymát pedig vágd apróra. Tedd őket tálba, majd óvatosan keverd össze.

Egy másik edényben dolgozd simára a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, az ízlés szerinti cukrot és az őrölt borsot. Ezután öntsd a virslis keverékre, és ezt is óvatosan keverd össze. Egy-két órát hagyd állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt vagy pirítóst kínálhatsz hozzá.

Ezt is szeretjük