A legfinomabb virslis lencsesaláta

Hogy gazdag légy egész évben

Ugye, te is szeretnél pénzesőt az új esztendőben? Akkor dobj össze nagyon finom lencsesalátát!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Edd magad gazdagra! Lencsét valamilyen formában kötelező fogyasztani január első napján. Ha nem szereted, vagy unod a főzeléket, készíts lencsesalátát Kard Éva receptje szerint. Ha nem fogy el, több napig is eláll a hűtőben.

Lencsesaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 1/2 kg lencse
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 6 füstölt sertésvirsli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majonéz
  • csípős mustár
  • cukor
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét válogasd át, mosd meg jó alaposan, áztasd be néhány órára. Majd főzd meg a szokásos módon sós vízben, babérlevéllel, két gerezd fokhagymával. A virslit is főzd meg, és karikázd fel. A sajtot kockázd fel, a megpucolt hagymát pedig vágd apróra. Tedd őket tálba, majd óvatosan keverd össze.

Egy másik edényben dolgozd simára a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, az ízlés szerinti cukrot és az őrölt borsot. Ezután öntsd a virslis keverékre, és ezt is óvatosan keverd össze. Egy-két órát hagyd állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt vagy pirítóst kínálhatsz hozzá.

Ezt is szeretjük