Fehérjében gazdag lencsesaláta pirított édesburgonyával: ami egészséges, az is lehet nagyon finom
Az édeskrumplival kevert lencsesaláta konzervből villámgyorsan készen lesz.
Készíts fejedelmi lencsesalátát pirított zöldségekkel! Ebbe a tálba most a hüvelyes mellé kerül édeskrumpli és sárgarépa. Az egészet egyszerű, citromos öntet fogja össze, de ne feledkezz meg a friss korianderről sem, amely szintén jót tesz neki. Készítheted frissen főzött lencséből is, de gyorsabb, ha konzervet használsz.
Lencsesaláta édeskrumplival
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg lencse
- 3 újhagyma
- 2 citrom leve
- 1 édesburgonya
- 1 sárgarépa
- 1 csokor koriander
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyát és a sárgarépát tisztítsd meg és szeleteld fel. Oszd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval és borssal, locsold le olívaolajjal, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket pirosra.
Közben a lencsekonzervet szűrd le, és tedd egy tálba. Az újhagyma fehér szárát karikázd fel, és add hozzá a lencséhez a pirított zöldségekkel együtt. Forgasd össze a citrom kifacsart levével, majd szórd meg aprított korianderrel.
Szaftos, répás sütőtökragu: gyors, könnyű és finom
A répás-sütőtökös ragu gazdag íze és a zöldségek krémes textúrája kényezteti az ízlelőbimbókat.
ElolvasomKép: AnnaPustynnikova / Getty Images