A 8 legfinomabb káposztás étel: főfogások, egytálételek, sütemények

Mindegy, hogy édes vagy savanyú, kel vagy kínai, a káposztából tartalmas, változatos fogásokat készíthetsz. Válogass a legjobbak közül!

Legfinomabb káposztás ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A káposzta olcsó és finom, a zöldségszegény hónapokban kifejezetten jól jön. Rengeteg ok miatt érdemes rendszeresen, a legváltozatosabb formában az asztalra tenni. Segítheti a fogyást, savanyú és nyers állapotában pedig ősszel és télen az egyik legjobb immunerősítő, magas C-vitamintartalma miatt.

Vásárláskor fényes levelű, tömör fejű káposztákat válogass. Otthon néhány napig bátran eltarthatod. Jobbnál jobb ételek alapja lehet, leggyakrabban sósan, fűszeresen készül, de édesen is érdemes megkóstolni. A legegyszerűbb, ha megsütöd, de darált hússal vagy pörkölttel is tökéletes egytálételeket főzhetsz belőle.

A legfinomabb káposztás ételek

A káposzta különféle tésztákhoz ugyanúgy illik, mint sütikbe tölteléknek. Ne feledkezz meg a zamatos, roppanós savanyúságokról, salátákról sem. Nézd meg összeállításunkat, és válogass jobbnál jobb receptek közül! 

A savanyú káposztából ínyenc levest készíthetsz. Sűrű, laktató, nem éppen diétás, de az íze egyszerűen felejthetetlen. A füstölt húst ne hagyd ki belőle!
A klasszikus székelykáposzta a magyar konyha hagyományos étele, ami akkor is jól jön, ha sok emberre kell főznöd. A nevét Székely József költőről kapta, akinek az Arany Sas Fogadóban készítették el először. Kínáld sok tejföllel, füstölt hússal, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját.
A töltött káposzta bármilyen alkalomra kitűnő választás. A nagyobb ünnepeken, karácsonykor, szilveszterkor, esküvőn is ott a helye az asztalon. Az ízletes egytálételt minél többször melegíted, annál finomabb lesz.
A tepsiben sült káposzta könnyed vacsora vagy akár köret is lehet. Olcsó, ropogós, és alig van vele munka. A fűszerezése egyszerű, jól illik hozzá a fokhagyma, de zöldfűszerekkel is ízletesebbé teheted.
Ha szereted a házias, régimódi ételeket, a káposztás cvekedlit is készítsd el időről időre. Vannak, akik sósan, mások édesen részesítik előnyben. A fűszerezésen változtass bátran ízlésed szerint.
A káposztás tésztát rétegezve, sütőben is megsütheted. A rakottas tetejéről a sajt sem hiányozhat. A sok tejfölnek köszönhetően pedig nem szárad ki.
A káposztás rétes nagy kedvenc, visszaidézi a régi ízeket. Ha ráérsz, készítsd el a tésztát is saját magad. Amennyiben a tölteléket pikánsabban szereted, feldobhatod hagymával és fokhagymával.
A káposzta batyu tölteléke is lehet. Kívül ropogósra sül, belül finom szaftos, fűszeres. Levesek, főzelékek mellé is kínálhatod. A kelt tésztát sem bonyolult elkészíteni.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük