Így készítheted a legfinomabb fasírtot: néhány egyszerű trükköt tarts észben hozzá
A fasírt egyszerű, olcsó, és mindenki szereti: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.

A legfinomabb fasírt mindenkinek mást jelent, de ha így készíted, biztos, hogy nem fogsz csalódni. Az alapreceptet később tetszésed szerint variálhatod, különösen finom és szaftos lesz például akkor, ha a közepébe sajtot rejtesz. A kész kis golyókat kisütheted olajban, vagy körbetekerheted baconnel is.
A legfinomabb fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle (vagy 2,5 szelet kenyér)
- 1 tojás
- 1 kis hagyma
- 1 dl tej
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén aprítsd fel. Egyiket se zúzd össze vagy reszeld le. A zsemlét vagy kenyeret áztasd tejbe.
A húst tedd egy tálba. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, valamint a fokhagymát és a kihűlt hagymát. Formálj belőle lapos korongokat, és oldalanként öt perc alatt süsd őket olajban pirosra.
A fasírtgolyókat fűszeres, paprikás szósszal is egybesütheted.
Szaftos, fűszeres húsgolyó paprikás szószban: sütőben sült zöldség a mártás alapja
A húsgombóc örök kedvenc, ez a változat paprikás szószban készül, melyben szalonnának is jut hely.
Elolvasom