8 isteni tészta 30 percen belül: paradicsomos, sajtos és zöldséges változatok

A tészták többsége kényelmi étel, amit legalább ezerféle módon variálhatsz. A könnyed zöldséges vagy éppen sajtos változatokban nem fogsz csalódni.

Legfinomabb 30 perces tészták
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nincs sok időd, vagy nem akarsz hosszú ideig a tűzhely mellett állni, akkor jönnek kapóra a villámgyors tésztaételek. Amennyiben a túrós, a krumplis vagy a lekváros egy idő után már unalmas, és mellőznéd a nehéz ételeket is, akkor a különféle zöldséges, sajtos variációkat próbáld ki. A kertekben és a piacokon egyre több a friss zöldség, megjelent a spenót, a spárga, van paradicsom, így a fogások is változatosak lehetnek. 

A friss zöldségeken túl a siker titka, hogy jóféle tésztát válassz. Figyelj, hogy ne főzd túl, mert akkor összetapad! Akkor tökéletes állagú, ha nem kemény, de rugalmas, ahogy ráharapsz. Lényeges még, hogy bő vízben főzd meg. A durumlisztből készült változatokat is érdemes kipróbálni, hisz lassabb a felszívódási idejük, így késleltetik az éhségérzet kialakulását. 

A legfinomabb 30 perces tészták

A tészták többsége sajttal az igazi! A trappista mellett bátran használj mozzarellát vagy akár fetát. A zöldséges tésztákat feldobhatod még hagymákkal és baconnel is. Csupa gyors, egyszerű, viszonylag kevés hozzávalóból készülő fogást válogattunk össze. 

Most könnyű zamatos, roppanós zöldséges tésztát készíteni, hisz egyre több a friss, vitaminban gazdag hozzávaló. Minél többféle zöldséget használsz, annál színesebb és finomabb lesz a végeredmény. Ezt a változatot a spárga teszi különlegessé.
A szuper egészséges brokkolihoz most már bármikor hozzájuthatsz. Ne csak süsd, tökéletes tésztára is feltétnek! Dobd fel még sajttal, és kész is a könnyű ebéd. Baconnel pedig tovább turbózhatod!
A makaróni nem csak sajttal finom. Érdemes kipróbálni fűszeres darált hússal is, amihez jól illik a paprika, az újhagyma vagy a snidling. Amire a feltét elkészül, a tészta is fogkeményre fő, utána pedig már csak össze kell forgatni.
A gnocchi és a spenót sokszor bizonyított már együtt. Az olaszok kedvencét bolti tésztából pikk-pakk az asztalra varázsolhatod. Ne hagyd le róla a ropogós bacont se! Sőt, ha teheted, kínálj hozzá parmezánt is.
Ugyancsak az olasz konyhát idézi a mozzarellás-paradicsomos tészta is. Ha a capresét szereted, ez is a kedvenceid közé fog tartozni. Hidegen, melegen egyformán finom, főleg fokhagymásan, bazsalikommal.
A paradicsomhoz a vitaminban gazdag, kalóriaszegény cukkini is jól jön. Semleges íze miatt változatosan fűszerezheted. A cukkinit mindenképp süsd át, vagy grillezd meg. A tetejéről nem maradhat le a sajt sem!
A karfiolt annyi módon elkészítheted! Ha még nem próbáltad, feltétlenül kóstold meg tésztával együtt. Zöldfűszerekkel, fokhagymával az egyszerű fogást is fantasztikussá teheted.
Az olaszok hosszúmetéltje, a tagliatelle is kiváló alap, amire, ha tejszínes szósz, gomba és sajt kerül, megnyalod mind a tíz ujjadat. Amíg a tészta megfő, addig pont elkészítheted a feltétet is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük