Lecsós hús tarhonyával
Ha egész nap rohantál, és csak bekaptál néhány falatot, este igazán elcsábulhatsz egy kicsit.
Dobj össze gyorsan egy bőséges vacsorát! A megmaradt falatokat pedig el is csomagolhatod másnapra. Kautz József receptje.
Lecsós hús
Hozzávalók 4 személyre
- 8 kisebb szelet csont nélküli sertéskaraj
- 15 dkg füstölt szalonna
- 0.5 kg tarhonya
- 8 étkezési paprika
- 6 paradicsom
- 3 vöröshagyma
- 1 hegyes csípős paprika
- 2 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- étolaj
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon, állandó kevergetés mellett pirítsd aranybarnára, majd öntsd fel két és félszeres sós, forró vízzel, és párold készre. Időnként keverd meg, és ellenőrizd, hogy nem kell-e vizet utántölteni, vagy nem ég-e le a tarhonya.
A húst klopfold ki, sózd, borsozod be. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát karikázd fel. A szalonnát vágd apró kockára, majd pirítsd meg. A pörcöt szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban süsd át a karajszeleteket. Ezt követően a húst tedd egy kicsit félre.
Abban az edényben, amiben a hús sült, dinszteld meg a hagymát, add hozzá a paprikát, a paradicsomot, a pörcöt, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát, és körülbelül 15 percig párold. A húst rakd a lecsóba, és egyet forralj rajta. A paprikát és a paradicsomot ne főzd szét!
Tálalásnál a lecsót szedd a húsra, és tarhonyával kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció