Lecsós hús tarhonyával

Kiadós vacsora hétköznapokra

Ha egész nap rohantál, és csak bekaptál néhány falatot, este igazán elcsábulhatsz egy kicsit.

Dobj össze gyorsan egy bőséges vacsorát! A megmaradt falatokat pedig el is csomagolhatod másnapra. Kautz József receptje.

Lecsós hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 kisebb szelet csont nélküli sertéskaraj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 0.5 kg tarhonya
  • 8 étkezési paprika
  • 6 paradicsom
  • 3 vöröshagyma
  • 1 hegyes csípős paprika
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tarhonyát kevés olajon, állandó kevergetés mellett pirítsd aranybarnára, majd öntsd fel két és félszeres sós, forró vízzel, és párold készre. Időnként keverd meg, és ellenőrizd, hogy nem kell-e vizet utántölteni, vagy nem ég-e le a tarhonya.

A húst klopfold ki, sózd, borsozod be. A paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát karikázd fel. A szalonnát vágd apró kockára, majd pirítsd meg. A pörcöt szedd ki, és a visszamaradt zsiradékban süsd át a karajszeleteket. Ezt követően a húst tedd egy kicsit félre.

Abban az edényben, amiben a hús sült, dinszteld meg a hagymát, add hozzá a paprikát, a paradicsomot, a pörcöt, sózd meg, szórd rá a pirospaprikát, és körülbelül 15 percig párold. A húst rakd a lecsóba, és egyet forralj rajta. A paprikát és a paradicsomot ne főzd szét!

Tálalásnál a lecsót szedd a húsra, és tarhonyával kínáld.

15876713 2c82a4adb666e00f52725a97e072c7cc wm
Ezt is szeretjük