A legfinomabb lecsós hús receptje - Pikáns és jó szaftos
Ha egy igazán magyaros, jóízű fogásra vágysz, ne késlekedj elkészíteni a lecsós húst.

A legfinomabb lecsós hús receptje - Pikáns és jó szaftos
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen húst különlegessé tehetsz azzal, ha lecsós szószban sütöd. A csirke azért remek választás, mert gyorsan megpuhul, és így készítve biztosan nem lesz száraz. Ha rizzsel vagy tarhonyával kínálod, nem fogsz mellé. Ha szereted, tégy hozzá bátran egy csípős paprikát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirke
  • 10 dkg szalonna
  • 5 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, csepegtesd le. A paradicsomot vágd fel, a paprikát csumázd ki, és a hagymával együtt karikázd fel. A combokat tisztítsd meg, sózd és borsozd be ízlés szerint, majd forgasd lisztbe. Kevés zsíron süsd ki a szalonnát, majd rakd bele a csirkét, és minden oldalát pirítsd körülbelül három percig. Ha elkezd barnulni, szórd meg pirospaprikával, rakd hozzá a paradicsomot és a paprikát.

 

Fedő alatt párold a húst és a zöldségeket körülbelül 40 percig. A sütés ideje a hús nagyságától és fajtájától függően változhat. Közben kevergesd meg, ha szükséges önts hozzá vizet. Amikor egy hegyes kés könnyen beleszalad a húsba, vedd le a tűzről, és apróra vágott petrezselyemmel tálald.

Blog.hu ajánló